Op de bon geslingerd tijdens verkeerscampagne in Hilversum

Still uit filmpje

Eddie de Paepe
Hilversum

Bij extra controles op tien ’hotspots’ in Hilversum heeft de politie in de afgelopen twee weken een twintigtal bekeuringen uitgedeeld.

De extra controles maken deel uit van de tweede verkeerscampagne van gemeente en politie. Met de slogan ’Rustig aan, we wonen hier allemaal!’ wordt de strijd voortgezet tegen huftergedrag in het Hilversumse verkeer. Vanaf eind maart is onder meer extra gecontroleerd en bekeurd op tien wegen waarover de laatste tijd veel klachten zijn binnengekomen. Het gaat om de Van Riebeeckweg, Soestdijkerstraatweg, Kolhornseweg, Van Ghentlaan, Kloosterlaan, Nieuwe Havenweg, 's-Gravelandseweg, Hilversumse Meentweg, Larenseweg en Johannes Geradtsweg (drie plekken).

Bromfiets

Het videoteam van de politie heeft door Hilversum gereden en ’veel strafbare feiten geconstateerd’. De politie noemt twee gevallen extra opvallend. De eerste is een bestuurder van een bromfiets die 100 km/u reed op een weg waar maar 80 km/u is toegestaan, terwijl de bromfiets maar 45 km/u mag. ,,Na controle is niet alleen het rijbewijs ingevorderd, maar is ook de bromfiets in beslag genomen voor technisch onderzoek”, meldt de politie. Verder is een automobilist aangehouden die zonder rijbewijs rondreed.

Mobiel bellen

Bij controles zijn tussen 29 maart en 10 april bij elkaar zo’n twintig bekeuringen uitgedeeld. Naast de twee hierboven al genoemde gevallen gaat het om: (slechts) twee keer voor te hard rijden, tien keer voor mobiel bellen, een keer voor rijden over een doorgetrokken streep, een keer voor het overschrijden van een wit ’puntstuk’ op de weg, en een keer voor het niet volgen van de rijrichting.

Ten slotte werd een bestuurder van een motor in de kraag gevat die met een snelheid van 200 km/u over de A27 reed. Het rijbewijs is ingevorderd en de motor in beslag genomen.

Lees ook: Huftergedrag in het verkeer opnieuw aangepakt

En: ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal!’ Hilversum zet strijd tegen huftergedrag in het verkeer voort. Extra controle op 10 wegen

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen