Baskets gestolen van speelveldje in Wijkpark Landsmeer; wethouder roept daders op zich te melden

Eén van de baskets in het Wijkpark die zijn gestolen.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Landsmeer

Van het basketbalveldje in het Wijkpark in Landsmeer zijn de baskets gestolen. De daders hebben de baskets losgeschroefd en meegenomen. De diefstal heeft vorige week plaatsgevonden, zei wethouder Mandy Elfferich zondag in een radio-uitzending van de lokale omroep. Zij geeft de daders een week tijd om zich te melden en als ze dat niet doen, doet de gemeente aangifte van diefstal.

Op het veldje werd tijdens de coronapandemie getraind door basketbalclub Landslake Lions. Dit veroorzaakte overlast bij omwonenden, de buurt heeft hierover bij de gemeente geklaagd.

Er lagen twee verzoeken bij de gemeente: één van omwonenden die vragen om het basketbalveldje te verwijderen, en één van Landslake Lions die vraagt om er te mogen blijven trainen.

Elfferich zei dat de gemeente het basketbalveld wil handhaven voor de jeugd, maar dat Landslake er niet meer mag trainen. Landslake mag wel op het veldje ernaast trainen, dat verder van de woningen af ligt. Dat vindt Landslake ongeschikt omdat de belijning ontbreekt. De wethouder gaat hierover in gesprek met Landslake.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.