17-jarige scooterrijder onder invloed van drugs aangehouden na achtervolging in Den Helder; passagier aangehouden voor het beledigen en bedreigen van agenten

Den Helder

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige scooterrijder aangehouden na een achtervolging door Den Helder. De jongen reed onder invloed van drugs.

Agenten zagen rond 04.15 uur een jongen op een scooter rijden over de Marsdiepstraat. Toen de politie de scooterrijder een stopteken gaf, ging deze er vandoor. De jongen beging meerdere verkeersovertredingen voor hij op de Jan Verfailleweg staande werd gehouden. Uit de speekseltest kwam naar voren dat er ook sporen van drugs in zijn lichaam zaten, hier werd hij voor aangehouden en zal in de loop van de ochtend worden gehoord. De jongen kreeg voor de verkeersovertredingen in totaal vijf bekeuringen, het negeren van de avondklok was de zesde.

De passagier was het niet eens met de aanhouding en besloot de agenten te beledigen. Deze 18-jarige man werd aangehouden voor belediging. Tijdens het vervoer dreigde de medepassagier seks te hebben met de moeder van een van de agenten, en zou hij de agenten zelf doodmaken. Op het bureau vernielde hij tevens zijn cel door deze onbruikbaar te maken. Hem wordt belediging, bedreiging en vernieling ten laste gelegd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.