Knip- en plakwerk leidt tot pijnlijke fout in een uitnodigingsbrief van gemeente Schagen aan ’niet actieve’ ondernemersverenigingen

Wethouder Jelle Beemsterboer.© Archieffoto

Delano Weltevreden
Schagen

Wethouder Jelle Beemsterboer heeft ondernemersverenigingen namens de gemeente excuses aangeboden voor een brief waarin staat dat zij niet actief zijn.

Afgelopen week zijn 2500 ondernemers uitgenodigd om mee te doen aan een ondernemerspeiling. De gemeente wil hiermee weten wat zij vinden van het ondernemers- en vestigingsklimaat in Schagen.

In de uitnodiging staat dat er in de gemeente Schagen geen actieve ondernemersverenigingen zijn. Wethouder Jelle Beemsterboer legt uit hoe deze fout is ontstaan: ,,Het onafhankelijke onderzoeksbureau I&O Research voert dergelijke peilingen voor meerdere gemeenten uit. Deze passage is gekopieerd uit een brief van een andere gemeente en is vervolgens aan onze aandacht ontsnapt. Een menselijke fout. Daarvoor mijn excuses. We hebben een goede en nauwe samenwerking met onze ondernemersverenigingen. Gelukkig hebben we direct al een aantal ondernemers persoonlijk gesproken om dit recht te zetten. Hopelijk weerhoudt deze vergissing er niemand van om aan dit onderzoek mee te werken. We horen graag wat goed is en wat nog beter kan, zodat we daarop als gemeente kunnen inspelen.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.