Meer dan 8000 coronabesmettingen in Alkmaar, forse stijging in Heerhugowaard

Rob Bakker
Alkmaar

In Alkmaar zijn sinds zondag meer dan 8000 coronabesmettingen geteld. Het aantal positief geteste Alkmaarders nam ten opzichte van zaterdag met 58 toe.

In Heerhugowaard steeg het aantal besmettingen fors. Met 55 nieuwe gevallen staat de teller hier nu op 4676.

De coronascore liep in Castricum op met 25. Daar zijn nu 2614 mensen positief getest. In Langedijk en Bergen is het aantal coronagevallen opgelopen tot respectievelijk 2147 en 2120. In Bergen steeg het cijfer met 12, in Langedijk met 25. In Heiloo zijn tot nu toe 1400 coronagevallen geteld. Dat zijn er ook tien meer dan zaterdag.

In West-Friesland concentreert de toename van het aantal coronagevallen zich vooral in Hoorn, Medemblik en StedeBroec. In Hoorn steeg het aantal met 33 tot 7643, de toename in Medemblik bedroeg 41. Opnieuw werd een inwoner van Medemblik vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen. Datzelfde gold voor een inwoner van den Helder

In de Noordkop nam het totaal aantal besmettingen het snelst toe in Den Helder en Schagen, met respectievelijk 33 en 42 gevallen. De totaalscore in Den Helder bedraagt nu 4478. In Schagen staat de teller nu op 3751.

Er werden tussen zaterdag en zondag in de regio’s Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland geen doden door corona gemeld.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.