Korfballers KZ dwingen derde duel af in halve finale play-offs

Alwin Out viel tegen Fortuna uit met een enkelblessure© Archieffoto

Koog aan de Zaan

De korfballers van KZ hebben zaterdag dankzij een 16-14 zege op Fortuna een derde duel afgedwongen in de halve finale van de strijd om de landstitel. De Kogers hadden vorige week het eerste duel verloren met 18-15.

Het derde duel wordt dinsdag in Delft afgewerkt. Ook de andere halve finale kent nog geen winnaar. PKC trok de stand gelijk tegen TOP.

KZ kwam sterk uit de startblokken en koesterde bijna de hele eerste helft een voorsprong van een of twee doelpunten. In de 21e minuut leek het tij echter te keren, toen international Alwin Out uitviel met een enkelblessure. Dat Fortuna de achterstand in de slotfase van de eerste helft omboog in een voorsprong voorspelde niet veel goeds.

Maar KZ herstelde zich, met name dankzij een ijzersterke verdediging. Dat Fortuna na rust slechts vier treffers toevoegde aan het totaal was alleszeggend. De defensieve kracht bleek voldoende om de overwinning over de streep te trekken en daarmee zicht te houden op de finale in Ahoy, die volgende week zaterdag wordt gehouden.

karakteristiek

ClubClubxx-xx

Wedstrijdkarakteristieken

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen