Titelfavoriet Den Helder geeft nummer twee Binnenland huiswerk mee voor play-offs bij basketbalsters

Ruud Ramler
Den Helder

De basketbalsters van Dozy Bv Den Helder beginnen de play-offs om de landstitel dinsdag met een thuiswedstrijd tegen Triple Threat uit Haarlem. De eerste ronde gaat net als het vervolg en de finaleserie over maximaal drie duels. Den Helder heeft voor zo lang als het mee kan blijven doen thuisvoordeel in de eventueel beslissende confrontaties.

Dat was de uitkomst van de laatste speelronde waar de koppositie in de eredivisie voor vrouwen inzet was bij het treffen tegen Binnenland. De nummer twee kwam met evenveel punten uit Barendrecht maar verliet Sporthal Sportlaan gedesillusioneerd, 84-47.

Enerzijds is dat enorme verschil te verklaren door het ontbreken van Marlou de Kleijne bij Binnenland. De beste speelster bleef met een rugblessure aan de kant. De rest werd nog in het eerste kwart links en rechts voorbij gelopen (20-4) om uiteindelijk bij 24-11 op adem te komen.

De wedstrijd was toen al beslist. Het verschil van dertien punten halverwege (39-26) bleef ook daarna aanvankelijk intact tot Kourtney Treffers met een driepunter ruimte verschafte voor Den Helder (57-37). Vanaf dat moment en nog tien minuten te gaan liet Binnenland het lopen en kon ook coach Mario Bennes bij Den Helder dieper teruggrijpen op zijn bank. Bij 73-41 was de grens van dertig punten geslecht en de marge van veertig lag bij 82-43 ook nog in het verschiet. Zover kwam het niet.

Hoe dan ook zal het pak slaag pijn hebben gedaan bij Binnenland in wat toch als voorschot op de finale werd gezien.

Topscores Den Helder: Kourtney Treffers 18, Maaike Klein 14, Janiek van Veen 10, Mecx van Linge 10.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen