Hoorn trekt 2,8 miljoen uit voor nieuwe stek HSV Sport en rugbyclub WF

Accommodatie in Elst van staal systeembouw die een impressie geeft van wat de plannen zijn voor De Kromme Elleboog.© Beeld: Gemeente Hoorn

Eric Molenaar
Hoorn

De gemeente Hoorn gaat bijna 2,8 miljoen euro uittrekken voor de gezamenlijke huisvesting van voetbalvereniging HSV Sport 1889 en Rugbyclub West-Friesland en het herinrichten van het sportpark De Kromme Elleboog met onder meer drie verlichte velden, waarvan een met kunstgras.

(Tekst gaat door onder de foto)

De huidige accommodatie van HSV Sport in het park is verouderd en te groot.© Foto Mediahuis.

De gemeenteraad zal op 20 april groen licht geven, bleek tijdens de commissievergadering donderdagavond, waar alle fracties zich positief of zelfs ’euforisch’ (Roger Tonnaer) toonden.

De leden van beide verenigingen moeten nog wel akkoord gaan. HSV Sport en de rugbyclub investeren ook zelf en gaan een hypotheeklening aan.

Samen met de sportverenigingen en andere betrokkenen, onder wie ook omwonenden, zal worden gewerkt aan een plan voor een ’open en vitaal sportpark’. Er komen ook meer mogelijkheden voor andere (ongeorganiseerde) sporters en recreatie.

Over de accommodatie van HSV Sport (met nu vijf gemeentelijke voetbalvelden) is al jaren veel te doen. Deze is sterk verouderd en omdat het ledental terugloopt is het te groot. De accommodatie van de rugbyclub is op de Blauwe Berg juist te klein, doordat de belangstelling voor die sport met name vanuit de jeugd toeneemt.

Nu willen HSV Sport en rugbyclub RCWF een nieuwe accommodatie op sportpark De Kromme Elleboog gaan delen. Zij klopten bij de gemeente aan, die er graag aan meewerkt. Voordeel is dat het nieuwe terrein compacter wordt zodat het openbare park groter kan worden. De herinrichting hiervan wordt nog apart besproken in de raad.

(Tekst gaat door onder de foto)

Accommodatie in Elst van staal systeembouw die een impressie geeft van wat de plannen zijn voor De Kromme Elleboog.© Beeld: gemeente Hoorn

De sportverenigingen willen een gezamenlijke clubaccommodatie met zes kleedlokalen. Die kost 905.000 euro. De gemeente wil 510.000 bijdragen. Voorts betaalt de gemeente een kleine zeven ton voor het bouwrijp maken en bijna 1,6 miljoen voor een verlicht kunstgrasvoetbalveld met kurk infill, een verlicht natuurgras rugbyveld en een verlicht natuurgras sportveld.

Eind dit jaar wordt het kunstgrasveld aangelegd, volgend jaar de accommodatie.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen