Premium

Auto rijdt Saskia’s bloemenstal binnen en richt veel schade aan: ’Vlak ervoor stond ik nog in die hoek, voor hetzelfde geld was ik er niet meer geweest’

Heemstede - Een automobilist is vrijdagochtend met zijn wagen in een bloemenwinkel tot stilstand gekomen in Heemstede.
© Michel van Bergen
Heemstede

Een automobilist is vrijdag eind van de ochtend met zijn wagen de Heemsteedse bloemenzaak La Bougain-Villa binnengereden. De 70-jarige Haarlemmer stond met zijn Ford Fiesta op het parkeerplaatsje aan de Raadhuisstraat. Bij het wegrijden verloor hij de macht over het stuur, waarschijnlijk omdat hij het rem- en gaspedaal verwisselde. De man schampte eerst een auto waarin een ouder echtpaar zat en ramde vervolgens de hoek van de bloemenwinkel.

Het ongeluk gebeurde kort na half twaalf. Anderhalf uur later zit eigenares Saskia van Baars nog steeds te rillen als een riet. Ze heeft de luwte van haar bestelbus opgezocht om even op adem te komen. „Ik ben echt door het oog van de naald gekropen”, zegt ze met tranen in haar ogen. „Vlak ervoor stond ik in die hoek nog potten te verzetten. Voor hetzelfde geld was ik er niet meer geweest. Het is net alsof ik in een film zat.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen