Er wordt veel te hard gereden op Schootenweg in Den Helder. Politie deelt in een week tijd 65 bekeuringen uit aan hardrijders

Casper Duin
Den Helder

De politie heeft afgelopen week bij controles op de Schootenweg in Den Helder vijfenzestig bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Opvallend was dat een groot deel van de overtreders meer dan dertig kilometer te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur.

Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag.

Deze week waren er controles op de Schootenweg in Den Helder. ’Deze weg is gekozen omdat hier veel verkeersongevallen plaatsvinden die vaak worden veroorzaakt door een te hoge snelheid’, zo meldt de politie.

Met behulp van ‘floating car data’ kon de politie uitzoeken op welke momenten er te hard gereden wordt. De controlemomenten werden hierop aangepast. Floating Car data maakt gebruik van de GPS uit de routenavigatie.

Dit weekeinde wordt er ook gecontroleerd in Den Helder. Hierbij gaat het met name om aanhangwagens.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.