Ook dikke streep door editie ’21 van de Landbouwshow Opmeer. Bestuur ziet vanwege corona te veel onzekerheden voor agrarisch evenement

Paarden zetten hun beste beentje voor langs de hoofdtribune.© Foto Mediahuis

Coen van de Luytgaarden
Opmeer

De Landbouwshow Opmeer gaat ook dit jaar niet door. Vanwege corona zijn er volgens de organisatie ’nog te veel onzekerheden’.

Dit besluit betekent een enorme domper voor de agrarische sector, de vele toeschouwers en voor toeristisch West-Friesland, beseft stichtingsvoorzitter Wim Staal.

Voor een aangepaste versie voelt hij echter niets. „De kracht van dit evenement is dat het een ontmoetingsplek is voor verschillende sectoren. Met de huidige maatregelen kun je de sfeer waarom de show bekendstaat, niet krijgen. We willen als bestuur geen concessies doen aan de vertrouwde opzet.”

Crisisberaad

Afgelopen week heeft het bestuur crisisberaad gehouden en de conclusie luidt dat er momenteel nog te veel onzekerheden zijn over diverse zaken. Zo is er gesproken over de vraag hoe de anderhalvemetermaatregel gehandhaafd kan worden, of en zo ja hoe er bij de entree getest moet worden, wie er voor de kosten opdraait, etc. ...

De oorspronkelijke datum, maandag 2 augustus, is volgens het bestuur eenvoudig niet haalbaar. Een ’uitgeklede vorm’, is voor Staal geen optie. „Die kan ik me niet voorstellen en dat willen we ook niet. Dan heb ik het niet eens over de financiële risico’s. Dit besluit doet ons allen pijn, maar de risico’s zijn eenvoudig te groot.”

Het annuleren van de show die traditiegetrouw de eerste maandag van augustus plaatsvindt, is een streep door de rekening voor Opmeer als uithangbord. Wijlen burgemeester Gert Jan Nijpels, zelf actief betrokken bij de organisatie, beschouwde het evenement als ’een enorme promotie voor de regio’.

De Landbouwshow staat bekend om tradities zoals de VIP-tent met de hoofdtribune erom heen, de parkeervoorziening in de weilanden en de afgesloten A.C. de Graafweg om er paarden in te spannen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.