Hovocubo-zaalvoetballer Mats Velseboer loodst Oranje met twee doelpunten voorbij Kosovo in tweede oefenduel [video]

Mats Velseboer, hier in actie bij Hovocubo, was op dreef bij het Nederlands team.
© Archieffoto Jaap van der Pijll
Zeist

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft zijn tweede oefenwedstrijd tegen Kosovo op de Sportcampus in Zeist met 3-1 gewonnen. Hovocubo-speler Mats Velseboer had met twee treffers een flink aandeel in de overwinning.

Op maandag waren beide teams tot een in het zaalvoetbal ongebruikelijke 0-0 gekomen. In het tweede treffen kwam Oranje al snel op voorsprong. Velseboer was attent na een actie van Karim Mossaoui en met een bekeken hakje bracht hij de stand op 1-0.

Iliass Bouzit miste kort daarna een grote kans op 2-0, maar verder wist Nederland in de eerste helft weinig meer te creëren.

In de tweede helft bouwde de thuisclub via een droge knal van Velseboer en een treffer van Tevfik Ceyar de stand uit naar 3-0, waarna Kosovo met een vijfde veldspeler ging spelen. Nederland kwam in die fase flink onder druk te staan. Meriton Salihu bracht de stand op 3-1 en verder wisten de bezoekers de kansen niet meer te verzilveren.

,,Als je wint heb je altijd een prettig gevoel, al was het al met al wel een mindere wedstrijd dan maandag”, vond bondscoach Max Tjaden.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen