Calvin Stengs ontbreekt bij AZ in de uitwedstrijd tegen Willem II; Dani de Wit is zijn vervanger

Calvin Stengs.© Foto ANP/Ed van de Pol

Theo Brinkman
Tilburg

AZ speelt zaterdagavond tegen Willem II zonder Calvin Stengs. De aanvaller is niet fit genoeg om te spelen. Hij zit ook niet op de bank.

Stengs viel afgelopen dinsdag in de slotfase van Gibraltar-Nederland in. Tijdens die invalbeurt ging het even mis. ,,Hij heeft lichte knieklachten. Uit voorzorg houden we hem daarom aan de kant, maar het is niet ernstig. Ik ga ervan uit dat hij volgende week tegen Sparta gewoon weer kan spelen’’, zegt trainer Pascal Jansen.

De afwezigheid van Stengs maakt de weg vrij voor Dani de Wit. Hij zat de laatste wedstrijden meestal op de bank, maar staat nu in de basis.

Verder is de opstelling van AZ hetzelfde als in de wedstrijd tegen PSV, twee weken geleden. Dat was de laatste competitiewedstrijd die AZ speelde. Daarna volgde een interlandperiode.

In Tilburg treft AZ een club in degradatiezorgen. Willem II staat op de vijftiende plaats in de eredivisie. Wel kan de Tilburgse club hoop peuren uit de recente wedstrijden: in de laatste vijf duels verloor Willem II niet één keer. Het won twee keer en speelde drie keer gelijk.

Willem II-AZ begint om 20 uur.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson, Boadu, Karlsson.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen