Vaccinatieronde in ziekenhuis Alkmaar ook stilgelegd

Connie Vertegaal
Alkmaar

De vaccinatieronde voor medewerkers van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar die zaterdag zou plaatsvinden is stilgelegd.

Het NWZ moest vrijdag aan het eind van de middag in allerijl alle opgeroepen medewerkers afbellen, zoals ook de GGD’s en de huisartsen doen nu het vaccineren met AstraZeneca landelijk tot en met woensdag is opgeschort.

Dit gebeurde na vijf nieuwe meldingen van mogelijke ernstige bijwerkingen bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar die het vaccin hadden gekregen. Een van die vrouwen overleed aan de gevolgen van een bloedprop in de longen.

,,Het is heel vervelend’’, zegt woordvoerster Willeke Dijkstra van het Noordwest Ziekenhuis. ,,Maar wij houden ons natuurlijk aan de richtlijnen van het ministerie. Hopelijk krijgen we woensdag positief bericht van het medicijnagentschap.’’

Het NWZ heeft kortgeleden vaccins voor in totaal 900 medewerkers gekregen. Vandaag en komende vrijdag zou een geselecteerde groep medewerkers die direct contact hebben met patiënten worden ingeënt.

15 procent van de ziekenhuismedewerkers in de acute zorg en de zorg aan coronapatiënten heeft het vaccin nog altijd niet gehad. Onder deze groep leeft de zorg zelf besmet te raken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.