In Noordkop nemen vooral de coronabesmettingen in de gemeente Schagen de laatste dagen toe.

Casper Duin
Schagen

In de Noordkop zijn zaterdag 71 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, zes meer dan vrijdag. In de gemeente Schagen zijn de meeste gevallen gemeld.

In Schagen kwamen er 31 nieuwe besmettingen bij. Dat blijkt uit de actuele cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden. In Hollands Kroon is het virus bij 22 mensen ontdekt, terwijl zeventien inwoners van Den Helder positief testten. Op Texel is een inwoner besmet geraakt.

De afgelopen dagen neemt vooral het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente Schagen toe. Daar werden vrijdag al 32 positief geteste inwoners gemeld. In de afgelopen zeven dagen kwamen er in Schagen 172 nieuwe gevallen bij. In Den Helder waren dat er 181, in Hollands Kroon 146. Op Texel kwamen er in een week tijd elf besmettingen bij.

Er zijn zaterdag geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Vrijdag kwamen nog een sterfgeval en drie ziekenhuisopames in Den Helder aan het licht.

Lees ook: Vaccinatieronde NWZ ook stilgelegd

Lees ook: In de kerken van de Noordkop is het niet stil deze Pasen, al is er slechts een klein gezelschap welkom. Voor pastoor Tilma maakt dat niet uit: ’al zijn het er maar tien, ik vind het schitterend’

Lees ook: Vaccinatievragen deel 1: Wanneer krijg ik mijn eerste prik?

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.