Mak Blokweer in Westerblokker zette tentoonstelling ’West-Friezen, land en water!’ op film

Een blik op de tentoonstelling.© Foto aangeleverd

Faralda Houthuijsen
Westerblokker

De opening van de tentoonstelling werd al drie keer uitgesteld en daarom is er nu een filmpje gemaakt van ’West-Friezen, land en water!’

De mens heeft de ooit woeste natuur in West-Friesland getemd tot een cultuurlandschap. In natuurpark Blokweer wordt iets van de wilde en vrije diversiteit van vroeger weer tot leven gewekt. De nieuwe tentoonstelling in de Molshoop, het bezoekerscentrum van Mak Blokweer, vertelt meer over het landschap door de eeuwen heen.

De expositie belooft een belevenis voor ogen, oren, handen en verstand te zijn. Bezoekers kruipen in de huid van monniken, archeologen en pioniers uit lang vervlogen tijden en ontdekken zo hoe het regionale landschap is ontstaan. Maal bijvoorbeeld zelf de polder droog, luister naar verhalen van bewoners uit de prehistorie en leer over middeleeuwse ambachten. Maak daarna kennis met ideeën over de toekomst en raak geïnspireerd aan de circulaire tafel.

De tentoonstelling wordt officieel geopend wanneer de deuren open mogen voor publiek. Leerlingen design en ontwerp van het Atlas College SG Newton plaatsen dan hun van afval gemaakte vergader- en leestafel. Tot die tijd is een blik op ’West-Friezen, land en water!’ te werpen in een openingsfilmpje met verschillende deskundigen dat op de website van Mak Blokweer te bekijken is: www.mak-blokweer.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen