Den Helder Suns voelt gemis van sleutelspelers tegen Zwolle. Coach Van Noord: ’We hebben het in de eerste helft verloren’

Ruud Ramler
Den Helder

Den Helder Suns heeft voor de tweede keer in de Elite A van het Nederlandse basketbal moeten buigen voor Zwolle, 73-89.

Peter van Noord noemde het een gemiste kans voor open doel. ,,We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. Als we toen hadden gespeeld zoals na rust, was het wellicht anders afgelopen’’, sprak de verliezende coach.

Aan twee kanten was sprake van een gemankeerde selectie. Waarbij het gemis aan Zwolse kant kwantitatief groter was maar de Suns de absentie van Boyd van der Vuurst de Vries en Tom Koopman misschien wel harder voelde. Zonder zijn twee geblesseerde kapiteins was Van Noord gedwongen spelers op andere posities te gebruiken of langer op de vloer te laten staan. Aan de andere kant maakte het ook de weg vrij voor jeugdspeler David Idada om dik zeven minuten mee te pakken en uit een vrije worp te scoren.

Halverwege was Zwolle al zeventien punten weggelopen naar 30-47. Het verschil liep eerst nog op tot twintig (38-58) voor de teller bij 38-60 maximaal uitsloeg. Vervolgens maakten de Suns hun status van ploeg die nooit opgeeft weer eens waar door bij 59-65 nog maar zes punten achter te lopen. Het verschil in kwaliteit was nog steeds te groot om er op basis van die passie nog echt een wedstrijd van te kunnen maken.

Bolden Brace ging als aanvoerder van dienst voorop in de strijd door met 21 punten niet alleen topschutter te zijn maar liet met acht gestolen ballen ook nog eens andere handigheid zien. Nino Gorissen kwam als alternatief voor Boyd van der Vuurst de Vries tot vijftien punten en acht assists. Ben Kovac had dertien punten maar verspeelde ook acht keer geheel onnodig de bal. Stan van den Elzen liet tien punten bijschrijven.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen