Mirthe van den Ancker en Beryl van Herwijnen winnaars Avond van de Stadsdichter in Hilversum

Mirthe (links) en Beryl (rechts) waren de grote prijswinnaars bij de jaarlijkse poëziewedstrijd van de Avond van de Stadsdichter.© foto Hilversum Marketing

Leander Mascini
Hilversum

Mirthe van den Ancker en Beryl van Herwijnen hebben de jaarlijkse poëziewedstrijd van de Avond van de Stadsdichter gewonnen. Tijdens een feestelijke livestream vanuit poppodium De Vorstin werden zij als winnaars bekendgemaakt.

De Avond van de Stadsdichter is een jaarlijkse avond vol poëzie en muziek, georganiseerd door de Hilversumse stadsdichter. Op 1 april nam Hilversum afscheid van de huidige stadsdichter Mieke van Zonneveld en droeg Mieke het stokje over aan haar opvolgster Charlotte de Raad. Bovendien was het ook het debuut van de allereerste kinderdichter van Hilversum, Pander Docters van Leeuwen.

Poëziebattles

Tijdens de avond vonden er twee poëziebattles plaats voor de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De jury selecteerde het gedicht ’Kast’ van Mirthe van den Ancker als winnende gedicht bij de onderbouw. De jury vond het een indringend en origineel gedicht. Juryvoorzitter en wethouder cultuur Gerard Kuipers: „Mirthe laat zien dat zij op een verrassende manier kan schrijven over een belangrijk thema. De metafoor van de kast is prachtig en zet de lezer aan tot nadenken.”

Bij de bovenbouw won Beryl van Herwijnen met het gedicht ’IJs op het vallen’. Kuipers: „Beryl toont met haar gedicht dat zij beschikt over een bijzonder taalgevoel. Dit is echt spelen met woorden, op een prachtige manier.”

De winnende gedichten worden in 2021 op een gevel naar keuze in Hilversum gerealiseerd.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen