Hulp provincie aan Noord-Hollandse gemeenten met vakantieparken

Gemeenten krijgen steun van de provincie bij het toezicht houden op de vakantieparken.© Archieffoto ANP

Mike Deutekom
Schagen

De provincie Noord-Holland biedt gemeenten hulp bij het houden van toezicht op ongewenste activiteiten op vakantieparken.

Noord-Holland heeft voor gemeenteambtenaren een gidsje opgesteld waarmee ze kunnen leren ’informatiegericht te handelen’ op het gebied van veiligheid, economie en ruimte. Doel is om zo beter zicht te krijgen op ongewenste activiteiten als drugscriminaliteit, mensenhandel en uitbuiting, zodat de gemeente daar wat tegen kunnen doen.

De provincie heeft voor het opstellen van de methode samengewerkt met de gemeenten Koggenland, Schagen, Langedijk, Texel, Hollands Kroon en Wijdemeren. De resultaten daarvan zijn nu voor allee gemeenten te downloaden en te gebruiken.

Volgens Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland zijn de vakantieparken belangrijk voor de regionale economie. ,, Wij willen gemeenten met de handreiking helpen om te voorkomen dat vooral vakantieparken die het economisch moeilijk hebben, worden gebruikt voor ongewenste activiteiten. Gemeenten kunnen met de handreiking bepaalde ontwikkelingen sneller in beeld krijgen, zodat zij vroegtijdig actie kunnen ondernemen om criminaliteit te voorkomen.’’

De provincie stelt geld beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering van hun vakantieparken.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.