Daklozen naar Anton Pieckhofje? Haarlem onderzoekt mogelijkheden

Marlies Vording
Haarlem

Komen in het Anton Pieckhofje daklozen te wonen? Het stadsbestuur is in gesprek met woningcorporatie Ymere om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Dat liet wethouder Marie-Thérèse Meijs donderdagavond weten tijdens de raadscommissie Samenleving.

Het hofje, dat eigendom is van Ymere, bestaat uit zes wooneenheden. Per eenheid kunnen zes personen worden ondergebracht. Omgerekend gaat het dus om 36 plekken. Daarnaast beschikt het complex over een binnentuin.

De wethouder is hoopvol gestemd. ,,Uit onderzoek is gebleken dat dit kansrijk is’’, zegt ze. ,,Mogelijk kunnen we het hofje als tussenvoorziening gaan inrichten.’’

Over een paar weken stuurt Meijs een informatienota aan de raadscommissie Samenleving. Daarin staan meer details over het plan.

Tot eind vorig jaar woonden dementerende ouderen in het Anton Pieckhofje, dat langs de Anijsstraat in Schalkwijk ligt. Ruim dertig jaar lang had het de functie van kleinschalige woonvoorziening. Zowel in binnen- als buitenland trok het concept de aandacht.

Het besluit om het hofje te sluiten, kwam voor naasten van de bewoners als een donderslag bij heldere hemel. Volgens zorgverlener Kennemerhart voldeed het geheel niet meer aan de eisen van vandaag de dag.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen