Grote brand in Volendam leidt tot bijzondere vondst; hennepkwekerijen bij toeval aangetroffen in twee ontruimde panden

© Mizzle Media
VOLENDAM

In twee naastgelegen panden van het uitgebrande bedrijfspand aan de Dieselstraat in Volendam zijn woensdagavond bij toeval hennepkwekerijen ontdekt. Twee personen zijn aangehouden.

De brandweer had uit voorzorg omliggende gebouwen ontruimd. De brand in het bedrijfspand was namelijk zo hevig, dat het gevaar bestond dat het vuur zou kunnen overslaan. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.

Tijdens de ontruiming deed de brandweer de bijzondere ontdekking in twee panden aan de Marconistraat. In één pand stonden twee kweektenten met tweehonderd hennepplanten en in het andere pand ook twee tenten met 150 planten. In beide ruimtes werd apparatuur voor kwekerij gevonden en was er sprake van diefstal van stroom.

De politie heeft het van de brandweer overgenomen en heeft de panden verder onderzocht. In het ene pand werd een 67-jarige man uit Volendam opgepakt, in de andere een 50-jarige Purmerender. Beide zijn aangehouden en zitten vast op het politiebureau. Een speciaal bedrijf heeft beide kwekerijen geruimd.

De politie benadrukt dat de oorzaak van de brand niks met de hennepkwekerijen te maken heeft. Ook is er geen sprake van brandstichting. De exacte oorzaak moet nog duidelijk worden.

Lees ook: Grote brand in bedrijf aan Dieselstraat in Volendam [video]

Lees ook: Enkele honderden schilderijen uit collectie Spaander gered bij uitslaande brand aan Dieselstraat in Volendam

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen