Nieuwe ’flitsbunker’ bij Zuidoostbeemster langs de A7 blijkt camera voor gevaarlijke stoffen [Update]

Er staat een ’flitsbunker’ langs de A7 bij Zuidoostbeemster.© Foto ANP/MARCEL VAN HOORN

Robert Jan van der Woud
Zuidoostbeemster

De flitspaal langs de A7 bij Zuidoostbeemster waarvoor al een paar dagen wordt gewaarschuwd, blijkt een camera van Rijkswaterstaat te zijn om het vervoer van gevaarlijke stoffen te kunnen volgen.

Volgens de app Flitsmeister zou het gaan om een ’flitsbunker’. Al enkele dagen wordt gemeld dat de nieuwe snelheidscamera staat opgesteld op de A7 ter hoogte van de afslag Purmerend-Noord.

Die apparaten worden vooral bij wegwerkzaamheden ingezet om snelheidsovertredingen vast te leggen. Ook een rood kruis negeren wordt door dit nieuwe mobiele apparaat geregistreerd en levert een fikse bekeuring op.

Ze vallen bijna niet op, niet alleen vanwege de kleur maar ook omdat de onverwoestbare behuizing eruit ziet als een aanhangwagen. Of, in de ogen van Flitsmeister, als een bunker. Sinds enkele dagen wordt op de app gewaarschuwd dat er een flitsbunker bij de A7 ter hoogte van Zuidoostbeemster staat. De officiële naam van het apparaat is Speed Enforcement Trailer.

Rijkswaterstaat

Maar volgens kenners hoeven snelheidsmaniakken zich geen zorgen te maken, tenminste niet wat het apparaat langs de A7 bij Purmerend betreft. Het betreft een camera van Rijkswaterstaat waarmee het transport van gevaarlijke stoffen in de gaten wordt gehouden. De wegbeheerder heeft al eerder gewaarschuwd dat het geen vrijbrief is om het gaspedaal maar in te trappen omdat het in dit geval geen flitser is.

De camera’s staan er over het algemeen enkele weken en leggen de oranje borden op vrachtwagens met gevaarlijke stoffen vast.

In een eerdere versie van dit stuk stond nog niet vermeld dat het om een camera voor gevaarlijke stoffen ging in plaats van een flitspaal. Het stuk is aangepast naar aanleiding van deze informatie.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.