Premium

’Iedereen wil bouwen, maar als je vraagt waar dan heeft niemand een antwoord’, zegt wethouder Aukje Treep. Soest gaat dapper door richting onvermijdelijk dilemma: Groen? Of woningen?

De Soester Eng is zo ongeveer heilig in Soest, maar je zou er ook 1500 woningen kunnen bouwen. Om paniek te voorkomen: daar zijn geen plannen voor.

De Soester Eng is zo ongeveer heilig in Soest, maar je zou er ook 1500 woningen kunnen bouwen. Om paniek te voorkomen: daar zijn geen plannen voor.© archieffoto caspar huurdeman

Eric Lorier
Soest

Omgevingsvisies moeten er komen, en ook Soest is daar druk mee aan de slag. Al zeker anderhalf jaar. Inwoners participeren zich daarbij drie slagen in de rondte, getuige alle sessies en workshops die Soest fysiek en online achter de rug heeft. Conclusie: Soesters zijn heel blij met Soest. Fijn, maar ook lastig. Want ook Soest zal moeten veranderen, realiseert wethouder Aukje Treep zich. ,,Iedereen wil bouwen, zeker voor starters, maar als je dan vraagt waar, dan heeft niemand daar een antwoord op.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen