Tractorrijder stopt voor niets in Schagen. Stopteken, blauwe zwaailichten, dakmegafoon; alles wordt genegeerd. Pepperspray is nodig om hem te kunnen overmeesteren

Er was veel voor nodig om de tractorrijder tot stoppen te dwingen.

Er was veel voor nodig om de tractorrijder tot stoppen te dwingen.© Foto: politie

Internetredactie
Schagen

De politie in Schagen heeft vrijdagavond een tractorrijder die wel erg stoïcijns was aangehouden. Hij negeerde vrijwel alle stoptekens die agenten kunnen geven en moest uiteindelijk met pepperspray overmeesterd worden.

Het begon zo onschuldig. De tractor viel op, omdat de verlichting niet in orde was. Ook werden er twijfels gezet bij zijn rijgedrag. Die was volgens medeweggebruikers ’opvallend’, zo schrijft de politie op Facebook, die daarover een melding binnenkreeg.

Op de Langestraat werd de tractor gespot. Om de man staande te kunnen houden, werd een politievoertuig midden op de weg gezet. Daar was de tractorrijder niet van onder de indruk. Hij reed door de berm om de dienstwagen heen. Ook een stopteken, blauwe zwaailichten en een dakmegafoon haalden niets uit. Hij negeerde het allemaal.

Uiteindelijk werd hij door meerdere politievoertuigen op de Nes klemgereden. Zelfs toen bleef de man hardleers: hij weigerde de tractor te verlaten. Agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij is vervolgens aangehouden en heeft processen-verbaal gekregen.

De politie meldt dat hij niet onder invloed was. Zijn rijbewijs is wel afgepakt. ’Omdat wij twijfelen aan zijn rijgeschiktheid’, laat de politie weten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.