Premium

’Hoe moeten we ooit een half miljoen terugbetalen?’ Wanhopige horecaondernemers zetten schaamte opzij en plaatsen rekensommetje op sociale media

Marcel Hansen en Ramona Nijssen puzzelen: ,,Hoe gaan we dit ooit terug betalen?”
© jjfoto.nl / Jan Jong
Alkmaar/Bergen

,,Hoe moeten we ooit een half miljoen euro terugbetalen?” Marcel Hansen en Ramona Nijssen, eigenaren van het Alkmaarse IJkgebouw en het Bergense Ladypapa, zijn ten einde raad. Het stel staat dik in het rood. ,,Komt door een te strikte hantering van de regels waardoor we onvoldoende financiële steun krijgen. Dit wordt de nieuwe toeslagenaffaire.”

De twee zijn de schaamte voorbij. Ze vinden dat de buitenwereld maar eens moet weten hoe de vlag erbij hangt. ,,De meeste ondernemers willen er niet voor uitkomen maar als niemand z’n cijfers laat zien, weet niemand wat er gaande is in het land. Heel veel ondernemers staat het water aan de lippen.” Dus publiceerde het stel een rekensommetje op Linkedin en Facebook. Totaal uitgestelde betalingen en schulden: 522.103 euro. Dik een half miljoen in de min. ,,Hoe gaan we dit ooit terugbetalen”, verzucht Ramona. Één ding weten ze zeker: ,,Wij zijn hier niet de schuld aan. Dit is niet het gevolg van verkeerd ondernemerschap.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen