Loosdrechter Jos Kea opvolger van vertrekkend wethouder Jan Klink

Jos Kea uit Loosdrecht, voorgedragen door de VVD als opvolger van Jan Klink.© Foto VVD/Chiel van Diest fotografie

Hans van Keken
Wijdemeren

Jos Kea uit Loosdrecht is door de VVD Wijdemeren voorgedragen als opvolger van de naar de Tweede Kamer vertrekkende Jan Klink.

Jos Kea is al vele jaren actief als bestuurder en toezichthouder in het technisch bedrijfsleven in het binnen- en buitenland, zo melden een verheugde fractie en bestuur. Kea zal in elk geval tot het eind van deze raadsperiode, maart volgend jaar, wethouder zijn, met in zijn portefeuille financiën, economische zaken, onderwijs en de invoering van de omgevingswet.

Kea hoefde volgens de VVD niet lang na te denken of hij de nieuwe rol wilde vervullen. Hij wil graag zijn ervaring in het bedrijfsleven inzetten in het publieke domein, en noemt Wijdemeren een prachtige gemeente waar mensen goed kunnen wonen en werken.

,,Ik wil graag mijn steentje bijdragen om Wijdemeren nog aantrekkelijker te maken voor bewoners en bedrijfsleven. Een hele mooie uitdaging om dit vanuit mijn achtergrond op een kosteneffectieve wijze te doen”, aldus de Loosdrechter, die door bestuur en fractie heel veel succes in zijn nieuwe functie wordt toegewenst.

(Tekst gaat door onder de foto)

Loosdrechter Jan Klink die voor de VVD naar de Tweede Kamer vertrekt.© Archieffoto Douwe van Essen

Vertrekkend wethouder Jan Klink, op 31 maart benoemd tot lid van de Tweede Kamer, heeft volgens zijn partij de afgelopen drie jaar op veel terreinen resultaten geboekt en dingen in gang gezet, zoals de voorbereiding voor de omgevingswet, het optuigen en invullen van het ondernemersloket, de ontwikkeling en oplevering van het eerste Integraal Kindcentrum in Loosdrecht en de revitalisering van winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef.

Ook heeft Klink volgens de VVD wijzigingen op financieel gebied doorgevoerd, zodat Wijdemeren vanaf 2022 in financieel rustiger vaarwater komt. ,,Met Jan Klink krijgen we in de Tweede Kamer iemand die de belangen van Wijdemeren en onze regio onder de aandacht zal brengen.” Ook burgemeester Crys Larson feliciteert Jan Klink ’met deze mooie stap naar de landelijke politiek’, en roemt zijn resultaten. ,,We hebben er vertrouwen in dat hij ook daar goede resultaten gaat behalen.”

Het afscheid van Jan Klink en de installatie van Jos Kea is vrijdagavond vanaf 19 uur op een bijzondere (digitale) raadsvergadering.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen