Benefietveiling voor ’Zaanstormend’ levert ruim 1200 euro op: fotocollage Golden Earring meest populair

De fotocollage van de Golden Earring alleen al leverde 250 euro op.

De fotocollage van de Golden Earring alleen al leverde 250 euro op.© Foto Zaantheater

Van onze verslaggever
Zaandam

De veiling die het Zaantheater heeft gehouden voor het jeugd-talentproject ’Zaanstormend’ heeft ruim 1200 euro opgebracht.

Tijdens de veiling werden van 25 februari tot 17 maart ingelijste fotocollages aangeboden. Centraal op de foto’s stonden de kleedkamers van het Zaantheater. Tien jaar lang fotografeerde Annemarieke Koelewijn de kleedkamers van artiesten terwijl zij op het podium van het Zaantheater stonden.

Dat resulteerde in foto’s van bekende Nederlandse artiesten zoals de Golden Earring, Freek de Jonge en Brigitte Kaandorp. Met de veiling wilde het Zaantheater geld inzamelen voor het jeugd-talentontwikkelingsproject ’Zaanstormend’, waarbij jongeren een plek krijgen om hun talent te ontwikkelen en dat talent te tonen aan iedereen in de Zaanstreek.

Dat leverde een bedrag van 1226,50 euro op. De meest populaire werken waren van Bert Visscher, Jochem Myjer, Boudewijn de Groot en Frank Boeijen. Maar het meeste geld werd neergelegd voor de kleedkamer van de Golden Earring: 250 euro. Volgens een bieder was het een uniek exemplaar.

’Zaanstormend’ is een samenwerking tussen het Zaantheater en kunstencentrum Fluxus. Jongeren uit Zaandam en omstreken krijgen dankzij dit project de kans om te schitteren op het podium van het Zaantheater.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen