Nieuwe verkiezingsprognose na tellen van stemmen in Rotterdam: extra zetel voor DENK en GroenLinks, zetel minder voor D66 en JA21

AMSTERDAM

Het ANP heeft donderdagmiddag een nieuwe verkiezingsprognose gepubliceerd, nadat de gemeente Rotterdam klaar was met het tellen van de stemmen van de Tweede Kamerverkiezingen.

In de nieuwe prognose van het persbureau, op basis van 98,2% van de stemmen, zijn er enkele verschuivingen. D66 levert één zetel in en komt daarmee op 23 zetels, in plaats van 24 zetels. GroenLinks krijgt er een zetel bij en groeit van 7 naar 8.

Denk groeit van 2 naar 3 zetels, JA21 levert één zetel in en gaat van 4 naar 3 zetels. Ook is BIJ1 nu zeker van één zetel in de Kamer.

In Rotterdam, waar het tellen langer duurde door een gebrek aan vrijwilligers, werd D66 de grootste partij met 16,7% van de stemmen, gevolgd door de VVD (15,5%) en de PVV (10,01%). Na Rotterdam zijn er nog enkele gemeenten waarvan de verkiezingsuitslag nog niet binnen is, net zoals het aantal stemmen van Nederlanders in het buitenland.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen