Concert en theater komen bij Eemnesser thuis; gemeente faciliteert livestream

De Blauwe Vinkjes.

De Blauwe Vinkjes.© pr/Boy Hazes

Eemnes

Nu corona vrijwel iedere vorm van cultureel vermaak onmogelijk maakt, heeft de gemeente Eemnes besloten de cultuursector in het dorp een helpende hand te bieden, door de maandelijkse lunchconcerten en Rondje Cultuur vanuit het Huis van Eemnes via een livestream bij de inwoners thuis te brengen.

,,Door te betalen voor de technische ondersteuning van de livestreams bieden we onze inwoners een beetje verstrooiing nu zij niet terecht kunnen in theater of concertzaal’’, zo licht wethouder Wilma de Boer het initiatief toe. De kosten die daaraan verbonden zijn, zijn volgens de wethouder ’beperkt’.

Vorige maand was al een eerste lunchconcert via de gemeentelijke livestream bij te wonen, vanmiddag om 12.30 uur volgt een tweede concert van Scarbomusica. Deze keer wordt dat verzorgd door het Duo Dufonte op dwarsfluit en harp. Er worden werken van Debussy, Bozza en Piazolla ten gehore gebracht. Het concert is gratis te volgen via de link: https://youtu.be/IcbGzGmp4zw

Ook het Rondje Eemnes gaat nu, in enigszins verkorte vorm, weer van start in het Huis van Eemnes. Donderdagavond vanaf 20 uur wordt een programma bij Eemnessers thuis gebracht via de livestream. Optredens worden deze keer verzorgd door Gerard Beentjes en Elize van der Werff met hun project ’De 1,5 meter Dans’. Tijdens de eerste lockdown, een jaar geleden, maakten zij honderd dagen achtereen gedichten en tekeningen over hun ervaringen. Daarna is het de beurt aan het duo Manon Blaauw en Kevin van den Berg van de Blauwe Vinkjes. Zij geven al spelend en zingend hun visie op het sociale gedrag van nu. Presentator van de avond is Marcel Peek.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen