Hoge beloning voor gouden tip over aanslagen op Poolse winkels: politie zoekt mannen die kort voor ontploffing opdoken in omgeving Biedronka-supermarkt in Beverwijk

De supermarkt in Beverwijk was nog niet eens open toen er kort naar elkaar twee aanslagen werden gepleegd.© archieffoto

Carlo Nijveen
Beverwijk

De politie is nog naarstig op zoek naar verschillende mannen die eind vorig jaar mogelijk betrokken zijn geweest bij aanslagen op Poolse winkelbedrijven in Brabant en Noord-Holland, waaronder een Biedronka-supermarkt in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof.

Het openbaar ministerie en verzekeraars van de getroffen panden hebben inmiddels een beloning van in totaal 50.000 euro uitgeloofd voor de ’gouden tip’ in de zaak.

In het televisieprogramma ’Opsporing Verzocht’ werden dinsdagavond onder meer beelden getoond die zijn gemaakt met bewakingscamera’s in de buurt van de Beverwijkse supermarkt. Op de beelden is onder andere een man te zien die ’s nachts - zo’n 24 uur voor de eerste ontploffing bij de Biedronka-supermarkt - rondloopt bij het Meerplein. Het kan zijn dat de man daar toevallig was, maar wellicht was hij bezig de omgeving te verkennen. De politie wil sowieso weten om wie het gaat en hoopt dat de man zich eventueel zelf meldt.

Ook waren in ’Opsporing Verzocht’ beelden te zien van een Mercedes-bestelwagen die kort voor de ontploffing in de buurt van het Biedronka-filiaal rondreed, met daarin twee mannen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen