Zeven aanhoudingen in Koog aan de Zaan na conflict met vuurwapen in trein [video]

© DNP.NU

© DNP.NU

1 / 2
Internetredactie
Koog aan de Zaan

Zeven personen zijn dinsdag aangehouden na een schietincident in een trein van Koog aan de Zaan naar Wormerveer.

Het gaat om een 18-jarige man uit Zaanstad, een 16-jarige jongen uit ter Apel, een 16-jarige jongen uit Zaandijk, een 16-jarig meisje van Koog aan de Zaan, een 15-jarige jongen uit Zaandam, een 17-jarige jongen uit Zaanstad en een verdachte met onbekende leeftijd en woonplaats. Zij zijn overgebracht naar politiebureau voor verhoor.

Volgens de politie zou rond 09.40 uur iemand met een vuurwapen de trein zijn ingelopen in Koog aan de Zaan. Mogelijk was er sprake van een ruzie. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Een woordvoerder van de politie laat weten de politie onderzoek doet naar de toedracht van het incident en op zoek is naar getuigen.

Marjan Rintel, president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen, spreekt van een ’verschrikkelijk incident’. ,,Hoe halen mensen het in hun hoofd om een pistool mee de trein in te nemen? Onze medewerkers moeten daar hun werk kunnen doen en onze reizigers op een veilige manier naar hun bestemming kunnen brengen. We steunen de politie en ik vertrouw erop dat de daders hun straf niet zullen ontlopen.’’

Het treinverkeer tussen Zaandam en Wormerveer lag enkele uren stil als gevolg van het incident.

Lees ook: Passagier Eric (19) na vuurwapenincident in trein Koog aan de Zaan: ’Dit was doodeng’

© DNP.NU

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen