Premium

Hoe kom ik aan het fortuin (25 gulden) om naar de watersnoodwedstrijd in Parijs te gaan, dacht Heemskerker John Korver. Gelukkig kon hij het van zijn opa lenen en was hij bij het legendarisch duel [video]

John Korver moest door de harde wind en de waarschuwingen afgelopen maanden weer denken aan de winter van 1953 en zijn trip naar de legendarische watersnoodwedstrijd in Parijs.
© Foto Heleen Vink
Heemskerk

Heemskerker John Korver (83) las maandag op de sportpagina’s de rubriek ’Tikkie terug’ over de watersnoodwedstrijd in Parijs en zijn herinnering ging meteen terug naar 12 maart 1953, toen hij als 15-jarige knaap bij de legendarische voetbalwedstrijd aanwezig was. Hij wil graag zijn verhaal vertellen.

„Sommige dingen ben je vergeten, maar komen weer boven als de situatie gelijk is, of bijna. Zoals in de afgelopen weken met harde wind, stormkracht en waarschuwingen. Het stuurde mij terug naar 31 januari 1953. Tegen de wind in, na mijn werkdag in Haarlem bij banketbakkerij Veldt, op zaterdag naar huis in Velsen-Noord, loeiende storm, zal wel windkracht 10 geweest zijn. Een rampweekend, dijken die het begaven, doorbraken en het water dat het halve land overspoelde. Hulp was noodzaak en kwam van over de hele wereld. Ook van de Nederlandse voetballers die in het buitenland speelden als professional.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen