Weer een stapje dichter bij hospice op Westerland, sloop schuur als voorbereiding op bouw

De boerderij in Westerland.© Archieffoto Mediahuis

Lydia Jasper
Westerland

Langverwacht, maar dan nu zijn er toch weer ontwikkelingen op de plek waar het hospice Het Tweede Thuis in Westerland is gepland. Als voorbereiding op de bouw gaat de schuur achter de stolpboerderij aan de Westerlanderweg 11 tegen de grond.

Op een nu nog afgedekt bord op het perceel zijn straks tekeningen te zien met hoe het er uit komt te zien. Ook de sponsoren krijgen daarop een plekje. De onthulling is dinsdag gepland.

Het hospice kan op veel steun rekenen. Volgens bestuurslid Paula Udding is de zaak inmiddels voor zo’n 95 procent rond. Bedoeling is dat er voor het restbedrag nog een crowdfundingsactie wordt gestart. ,,Ook hebben we goede hoop op medewerking van de Rabobank, die de hypotheek verstrekt.’’

Op de plek waar nu nog de schuur staat, komen vier tot acht appartementen waarin zorg wordt verleend. De stolpboerderij blijft staan, maar wordt van binnen verbouwd om plek te bieden aan de gezamenlijke voorzieningen.

Udding: ,,Stichting Erfgoed Mostert, dat eigenaar is van de boerderij, is inmiddels opgegaan in twee stichtingen. Stichting Het Tweede Thuis houdt zich bezig met de financiële kant. Vrienden Het Tweede Thuis zorgt voor onder andere de crowdfunding.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.