Premium

Wethouder Kaag en Braassem: ’Ik kruip door het stof en bied mijn excuses aan’ voor wegzetten journalisten als ’altijd op zoek naar sensatie’

Wethouder Petra van der Wereld (Samen voor Kaag en Braassem).
© Hielco Kuipers
Roelofarendsveen

Wethouder Petra van der Wereld biedt excuses aan voor het neerzetten van journalisten als sensatiezoekers die partijen tegen elkaar opzetten. Dat oordeel over de media lag besloten in het communicatieplan dat de gemeente Kaag en Braassem gebruikt bij het zoeken van een locatie voor twee ’skaeve huse’ in Rijnsaterwoude. Het communcatieplan is inmiddels aangepast, ’neemt u dat maar van mij aan’, en ook intern worden er maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen.

,,Het is super, supervervelend dat het communicatieplan op straat is komen te liggen. Het is een intern ambtelijk stuk voor ons als bestuur, meer dan dat is het niet. Zo stom dat er zo’n onhandige zin in staat en we dat van hoog tot laag niet geconstateerd hebben. Ik kruip door het stof en bied mijn excuses aan voor de zin die erin staat’’, aldus de wethouder van lokale partij SvKB daags nadat deze krant over het door de gemeente per ongeluk op de gemeentelijke website geopenbaarde communicatieplan publiceerde.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen