KZ haalt zwaarbevochten zege en Groen Geel zakt door het ijs in spannende poule A van de korfballeague

Wormer/Koog aan de Zaan

Het mag dan een gemankeerd korfbalseizoen zijn, zonder publiek en met halve pouletjes; de spanning in de ’Zaanse’ poule A vergoedt veel. Vier ploegen strijden achter het ongenaakbare PKC om de drie resterende plekken in de play-offs.

KZ deed uitstekende zaken door LDODK te verslaan. Dat ging met veel pijn en moeite, de Kogers boekten op vechtlust een 21-20 overwinning op de Friezen en passeerden die nu op de ranglijst. ,,Het is de fase waarin we nu zitten. De mouwen opstropen en keihard werken voor de overwinning. Dat zal de komende twee weken niet anders zijn’’, aldus trainer Dennis Doves, die deze week bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt bij KZ.

In de twee laatste speelronden staan voor het team nog uitwedstrijden op het programma bij de andere twee concurrenten, Blauw Wit en Groen Geel.

Die twee namen het zaterdag tegen elkaar op in Wormer en de thuisploeg kreeg een ongekend pak slaag. Zo goed als Groen Geel een tijdje bezig was met zeges op KZ en LDODK, zo stroef loopt het nu ineens. Vorige week verloor het team al van nummer laats Oost Arnhem en nu maakte het Amsterdamse Blauw Wit gehakt van de Zaanse concurrent: 23-33. En dat terwijl bij de korfbalclub in Wormer juist tevredenheid heerste en deze week het contract van hoofdtrainer Daniël Harmzen werd verlengd.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen