FC Volendam geeft comfortabele voorsprong weg tegen beter Roda JC

Samuele Mulattieri.
© Archieffoto
Volendam

FC Volendam heeft tegen Roda JC een comfortabele 2-0 voorsprong weggegeven. De Limburgers wonnen uiteindelijk volkomen verdiend met 3-4.

Volendam startte met Micky van de Ven als aanvoerder in plaats van Boy Deul. Reden waarom de band van arm is verwisseld is volgens trainer Wim Jonk dat Van de Ven de coaching van achteruit beter zou kunnen verzorgen dan aanvallende middenvelder Deul. De ex-aanvoerder werd overigens vooraf nog gehuldigd omdat hij vorige week in Eindhoven zijn honderdste wedstrijd voor Volendam speelde.

Lees ook: Nieuwe aanvoerder Micky van de Ven: 'Volendam te jong en niet stabiel genoeg'

Dat Volendam wel wat coaching van achteruit kan gebruiken, bleek in de beginfase. Roda kreeg kans op kans, waarbij met name Goppel op de rechterflank een plaag voor Derry John Murkin en Micky van de Ven was. Messaoud had zeker twee keer moeten scoren, maar deed dat niet.

Hoe het wel moest liet Samuele Mulattieri zien. De Inter-huurling zette Volendam volkomen tegen de verhouding in binnen een minuut op een 2-0 voorsprong, waarbij met name de eerste van zijn treffers van grote schoonheid was.

Daarmee was de dadendrang van Roda nog niet verdwenen. De Limburgers bleven de betere ploeg en kregen kort voor rust loon naar werken: Pflücke schoot eindelijk raak. Een tweede tegenvaller voor Volendam was het uitvallen van Deul een minuut voor rust.

Roda was ook na rust de betere ploeg en het was wachten op ongelukken voor Volendam. Die viel op een opmerkelijk moment. Mulattieri moest na een botsing met Klaasen geblesseerd van het veld af, maar de vrije trap voor Roda mocht al worden genomen voor invaller Kaars het veld in kon. Vente profiteerde van de manmeersituatie: 2-2.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Volendam. Een fraaie combinatie tussen Goppel, Marzo en Pflücke werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond. En toen Goppel voor de zoveelste keer vrij kon doorlopen mocht Serrarens de Limburgers op 2-4 brengen.

Volendam stribbelde in de slotfase nog even tegen. Op aangeven van Mo Betti tikte Zakaria el Azzouzi binnen. Een stunt als tegen Jong Ajax - waarin Volendam in de vijfde minuut blessuretijd een achterstand omboog in een zege - zat er echter niet in. Al kreeg Franco Antonucci nog een serieuze kans op de gelijkmaker. De Belg was echter niet koelbloedig genoeg.

Scoreverloop: 18. Mulattieri 1-0, 19.Mulattieri 2-0, 40. Pflücke 2-1, 65. Vente 2-2, 70. Pflücke 2-3, 81. Serrarens 2-4, 86. El Azzouzi 3-4.

FC Volendam: Roggeveen; Betti, Tol, Van de Ven, Murkin; Deul (46. Ben Sallam), Alex Plat (82. Twigt), Antonucci; El Azzouzi, Mulattieri (67. Kaars), El Kadiri (67. James).

Roda JC: Hoekstra; Marzo, Luijckx, Bakker (85. Jensen), Absalem; Klaasen, Messaoud (67. Serrarens), Bouchouari; Goppel, Vente (75. Vossebelt), Pflücke.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen