AZ mogelijk zonder middenvelder Fredrik Midtsjø tegen Vitesse

Midtsjø in actie tegen VVV.
© Foto ANP
Wijdewormer

AZ moet het zondag tegen Vitesse mogelijk stellen zonder middenvelder Fredrik Midtsjø.

De Noor raakte afgelopen week op de training lichtgeblesseerd aan z’n hamstring. Het is de vraag of hij op tijd fit is om zondag in een leeg Gelredome aan de aftrap te verschijnen.

De mogelijke afwezigheid van Midtsjø biedt mogelijkheden voor Dani de Wit, die na de terugkeer van zijn blessure nog niet in de basis startte. ,,Dani heeft natuurlijk veel krediet opgebouwd in het verleden. Maar andere spelers hebben zich ook doorontwikkeld. Dus het is zeker niet zo dat jongens die terugkeren van een blessure direct hun basisplaats terughebben’’, zei AZ-trainer Pascal Jansen vrijdagmiddag over De Wit en de eveneens van een blessure herstelde rechtsback Jonas Svensson.

AZ treft zondag in Arnhem een ploeg die zich afgelopen week plaatste voor de bekerfinale. ,,Dat zal voor veel positieve energie zorgen bij Vitesse’’, erkende Jansen. AZ zal zich - net als in de thuiswedstrijd (3-1) - lichtelijk aanpassen aan de tegenstander, die met drie verdedigers speelt. Verder is het een zaak om Vitesse-smaakmaker Oussama Tannane bij het doel weg te houden. ,,We moeten hem zeker goed in de gaten houden. Aan de andere kant is Tannane defensief niet altijd even betrouwbaar, dus daar liggen kansen voor ons.’’

AZ staat derde op de ranglijst, Vitesse vierde met een achterstand van vier punten.

De wedstrijd Vitesse-AZ begint zondag om 16.45 uur.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen