Politie neemt peperdure auto’s in beslag bij meerdere invallen in gemeente Haarlemmermeer

© Eric van Lieshout

© Politie

© Eric van Lieshout

© Eric van Lieshout

1 / 7
Hoofddorp

De politie heeft vrijdagochtend een inval gedaan bij een autobedrijf aan de Smaragdlaan in Hoofddorp. De inval was onderdeel van een grootschalige actiedag tegen een 37-jarige man uit Rijsenhout.

Agenten vielen vrijdag zeven bedrijfspanden en een woning binnen. Daarbij werden meerdere luxe personenauto’s aangetroffen en is er administratie en goederen in beslag genomen. Het merendeel van deze locaties bevindt zich in de gemeente Haarlemmermeer. De burgemeester gaat mogelijk over tot het sluiten van een aantal van deze panden.

De 37-jarige verdachte uit Rijsenhout verblijft momenteel in het buitenland, meldt de politie. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en grootschalig witwassen door het oprichten van bedrijven, het gebruik van katvangers en het investeren in onroerend goed.

Vorig jaar werd op dezelfde locatie aan de Smaragdlaan een illegaal gokhuis gesloten. De politie trof toen twaalf personen aan in het kantoor van het autobedrijf. Het pand werd toen op last van de burgemeester gesloten.

© Eric van Lieshout

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen