Vaccinatieprikken en een verhuizing, bij Marina van der Es-Siewersma (108) verliep het probleemloos

Wethouder Mary van Gent feliciteert Marina van der Es-Siewersma met haar 108e verjaardag.

Wethouder Mary van Gent feliciteert Marina van der Es-Siewersma met haar 108e verjaardag.© Foto Hollands Kroon

Winnie van Galen
Wieringerwaard

Oude bomen moet je eigenlijk niet verplaatsen. Maar het gebeurde vorig jaar wel met Marina van der Es-Siewersma. En ze is er nog altijd. Donderdag zette ze er wederom een streepje bij op haar geboortekalender: van 107 naar 108.

Wethouder Mary van Gent kwam op de honderdste verjaardag voor het eerst langs voor het overbrengen van de gemeentelijke felicitaties. Donderdag deed ze dit voor de achtste keer. Bij deze gelegenheid kwam er bij de oudste inwoner van Hollands Kroon voor het eerst geen ’o, u bent toch die mevrouw van de gemeente’, over de lippen. Het geheugen liet haar ditmaal in de steek.

Het grootste deel van haar leven woonde de in 1913 geboren jarige in Van Ewijcksluis. In 1974 verhuisde ze naar Hippolytushoef waar ze uiteindelijk terechtkwam in verzorgingshuis Noorderlicht dat vorig jaar is gesloten. Het betekende in september een verhuizing naar verzorgingshuis Molenweid in Wieringerwaard. Ze heeft het goed doorstaan, zegt schoondochter Elly die is getrouwd met Jan (73), de enige zoon die de jarige met haar man kreeg. Probleemloos verliepen ook beide vaccinaties tegen corona in januari en februari. Ze heeft er volgens de familie geen naweeën van ondervonden.

Het hoeft geen betoog dat de 108-jarige in haar leven veel heeft zien veranderen. Die opsomming zou een lange lijst opleveren. Wel aardig om te vermelden: in Van Ewijcksluis had ze kostgangers in huis die werkten aan de aanleg van de Afsluitdijk. De opening voltrok zich in 1933. En dat jaartal klinkt toch bar ver weg.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.