Titelfavoriet Donar moet Den Helder Suns dichterbij dulden dan ranglijst belooft

Groningen

Een ingecalculeerde nederlaag bij Donar sorteerde niettemin een katterig gevoel bij Den Helder Suns. De thuisclub slaakte na 84-78 vooral een zucht van verlichting.

Conform de ranglijst van de eredivisie bij de basketballers was het een logisch resultaat. De realiteit op de vloer liet bij vlagen en zeker in het eerste kwart (7-29) een ander beeld zien. Halverwege was een van de grote favorieten voor de landstitel echter al tot op drie punten genaderd (36-39) omdat de bezoekers het in die fase aanvallend wel af lieten weten. Na het derde kwart (63-54) was het verschil vanuit Helders oogpunt nog altijd te overzien. Met nog een halve minuut te gaan was de spanning te snijden. Bolden Brace had de stand met een driepunter zelfs gelijk kunnen trekken maar de poging van de Amerikaan raakte de ring. Waarmee de druk niet bij Donar kwam te liggen. Sterker, met een bom van afstand die wel goed viel struikelde de thuisclub opgelucht over de finish.

Peter van Noord kon achteraf alleen maar trots voelen. ,,Natuurlijk baal ik ook’’, gaf de coach van Den Helder Suns toe. Zijn ploeg wil zo graag aansluiten bij de beste zes in de Elite A. Die missie stond ondanks het verlies in Groningen niet onder druk. ,,We hebben het in eigen hand’’, aldus Van Noord. De laatste drie wedstrijden winnen geeft hoe dan ook zekerheid.’’ En anders is de ploeg die de finalefase van de reguliere competitie donderdag in eigen huis tegen BAL Weert begint ook afhankelijk van andere resultaten.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen