Flink scorende basketbalsters Den Helder ook te slordig. Coach Mario Bennes: ’Dat moet eruit voor de play-offs beginnen’

Kourtney Treffers was weer goed voor een zogenaamde double double.
© Foto Peter van Aalst
Den Helder

Voor de tweede opeenvolgende keer flirtten de basketbalsters van Dozy Den Helder met de grens van honderd punten. Waar het midweeks tegen Loon Lions een marge van zeven was die ontbrak ging het nu tegen Keijser Capital Martini Sparks om een laatste zetje (99-57).

De winst in een wedstrijd die dat van meet af aan niet was stemde Mario Bennes tevreden. ,,Maar de manier waarop allerminst’’, voegde de coach die bij tijd en wijle zelfs onder deze omstandigheden ontstemd was meteen toe. ,,Veel te slordig. Dat moet eruit in de vijf weken tot de play-offs.’’

Hoewel een beduidend mindere tegenstander dan de visite uit Landsmeer kregen ook de dames uit het noorden te veel gelegenheid om lekker mee te scoren. Met toestemming van de thuisclub die via 27-17 met 50-32 ging rusten. Om daarna bij 77-46 het verschil na drie kwarten op dertig punten te brengen en dik veertig punten rijker finishte.

Kourtney Treffers kwam tot 20 punten en pakte 11 rebounds. Janiek van Veen, die de bloemen voor kanjer van de game kreeg, had 17 punten. Ook Sarah Curran (15), Maaike Klein (12) en Amber Lewakabessy (11) kwamen in de dubbele cijfers in de ploeg waar van startende vijf tot sluitstukken op de bank iedereen speeltijd kreeg.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen