Boomzaagkunst na Hoofddorp ook in Rijsenhout, Nieuw-Vennep volgt

Albert Broekman aan het werk.

Albert Broekman aan het werk.© Foto Marjolein Steffens

De arend krijgt vorm.

De arend krijgt vorm.© Foto Marjolein Steffens

1 / 2
Van onze verslaggever
Rijsenhout

Er staan al twee kunstwerken op het kruispunt van de Paxlaan en de Kruisweg in Hoofddorp. Nu is een derde in Rijsenhout klaar en er volgt nog een vierde in Nieuw-Vennep. Allemaal werk van boomkunstenaar Albert Broekman uit Stadskanaal.

Na een molen en een ijsvogel in Hoofddorp heeft Broekman met zijn motorzaag deze week een arend gezaagd uit een boomstam aan de Hoogvlietkade in Rijsenhout. Twee dagen werk. Volgende klus is een bos tulpen zagen uit een boomstam aan de Venneperweg bij de Hoofdvaart in het centrum van Nieuw-Vennep. Ook twee dagen werk.

Broekman werkt in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. Op de Geniedijk werden de afgelopen jaren gefaseerd honderden ’versleten’ populieren gekapt. Daar kwamen veel reacties op van inwoners. Om het leed wat te verzachten schakelde HAP-wethouder Marjolein Steffens de kettingzaagkunstenaar in om op het drukke kruispunt in Hoofddorp twee kunstwerken te realiseren. De boomkunstwerken in Rijsenhout en Nieuw-Vennep horen ook bij de Haarlemmermeerse opdracht van Broekman.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen