Fors minder besmettingen bij verzorgingshuizen van Evean

Een jaar geleden werden locaties van Evean nog gesloten vanwege corona.
© foto Pascal Fielmich
Zaandam

Bij de verpleeg- en verzorgingshuizen van Evean heeft men het coronavirus inmiddels onder controle. Bovendien is deze week begonnen met het vaccineren van de bewoners.

In zes van de vijftien woonzorglocaties van Evean waren er een week geleden nog besmettingen bij in totaal achttien bewoners in Rosariumhorst (in Krommenie) Swaensborch (in Monnickendam), de Lishof (in Oostzaan), Recura (in Zaandam) het Henriëtte Roland Holst (in Amsterdam) en het Korthagenhuis (in Amsterdam).

Een week later zijn er nog maar vier besmettingen in drie locaties: Nieuw Groenland (in Zaandam), Recura (in Zaandam) en het Henriëtte Roland Holst (in Amsterdam). Positief is verder dat het aantal herstelde bewoners is gestegen en dat er geen nieuwe sterfgevallen waren.

Evean is maandag begonnen met vaccineren. Er zijn drie prikteams die alle twaalf verpleeghuislocaties van Evean afgaan. De planning is om dit in drie dagen af te ronden. Zelfstandig wonende cliënten met een eigen huisarts worden door de huisarts gevaccineerd.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen