Trainer Hans de Koning vertrekt na dit seizoen bij VVV om ’andere mooie uitdaging te verwezenlijken’

Hans de Koning.
© Foto ANP
Broek op Langedijk

VVV Venlo en trainer Hans de Koning gaan na dit seizoen uit elkaar. De 60-jarige coach gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De Koning werd per 1 januari 2020 in Venlo aangesteld als opvolger van interim-trainer Jay Driessen, die de ontslagen Robert Maaskant verving bij de Venlonaren. De Rotterdamse oefenmeester, die in Broek op Langedijk woont, tekende een contract tot medio 2020. In april vorig jaar tekende hij voor één seizoen bij.

De club staat momenteel op de veertiende plek van de eredivisie, negen punten boven de degradatiestreep. VVV heeft zich ook geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. Daarin speelt de ploeg van De Koning in maart uit tegen Vitesse.

VVV beleefde in oktober nog een sportief dieptepunt. De Limburgers incasseerden op eigen veld tegen Ajax een historische nederlaag (0-13). Vooral dankzij de vele treffers van de Griekse topscorer Georgios Giakoumakis verbeterden de prestaties vanaf begin dit jaar aanzienlijk. Toch besloot De Koning dat het voor hem beter zou zijn om komende zomer op te stappen.

„Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest. Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken.”

Volgens De Koning zal het naderende afscheid niets veranderen aan zijn instelling en werkwijze. „De club en de supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen.”

Stan Valckx, technisch manager van VVV, prijst De Koning voor zijn werkzaamheden tot dusver in Venlo. „In onze gesprekken over de toekomst proefden we dat zijn ambities en onze mogelijkheden niet op alle vlakken strookten met elkaar. En daar konden wij hem op korte termijn ook geen perspectief in bieden óf duidelijkheid over geven. We respecteren zijn besluit.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen