Bergense handballer Jos Kenter geeft de voorkeur aan een makkelijke overwinning boven een nipte zege in de laatste minuut: ’Iedereen krijgt speeltijd en de sfeer is beter’

Jos Kenter op karateristieke wijze op weg naar weer een treffer.

Jos Kenter op karateristieke wijze op weg naar weer een treffer.© Archieffoto

Robin Kaandorp

Naam: Jos Kenter

Leeftijd: 30

Woonplaats: Bergen

Sport: Handbal

Staat van dienst: Speler van eerste divisionist Vrone/Berdos.

Veld of beachhandbal?

Veld. Ik ben altijd een fan van buitenhandbal geweest en met Berdos zijn we altijd aan de veldcompetitie mee blijven doen. De gezelligheid op ons complex maakt het extra leuk. Het wordt gezien als blessuregevoelig, maar ik vind dat nogal meevallen.

Zelf scoren of assist?

Assist. Ik scoor inderdaad zelf redelijk veel, maar het mooiste is toch iemand met een fraaie actie vrijzetten. Bijvoorbeeld op de cirkel.

Eredivisie of eerste divisie?

De eerste divisie is een leuke competitie, maar als je de stap naar de eredivisie kunt maken, moet je het doen. De kans hebben we ook gehad, maar ik begrijp de keuze dat er vanaf gezien is. Het moet ook financieel kunnen.

’s Avonds spelen of ’s middags spelen?

Ik speel veel liever in de avond. Je leeft er dan meer naar toe, het is voor het publiek leuker en het is na afloop gezellig. Dat is beter dan op een zondag om twee uur in Rolde te moeten spelen. Dan ben je écht je hele dag kwijt.

Bobby Schagen of Luc Steins?

Hoewel Luc Steins denk ik de allerbeste Nederlandse handballer is, ga ik toch voor Schagen. Ik heb nog met hem gespeeld en wat hij met een bal kan, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn. Zijn fanatisme is ook prachtig. Een echte publieksspeler.

Zo lang mogelijk blijven spelen of trainer worden?

Trainersambities heb ik niet echt. Ik zie mezelf voorlopig nog niet stoppen. Ik ga dan eerder een niveautje lager spelen.

Mooie aanval of een goede verdedigende actie?

Een verdedigende actie. Bij Vrone/Berdos ben ik inderdaad vooral met aanvallen bezig, maar bij Volendam was ik meer verdediger. En iemand helemaal de wedstrijd uitkrijgen is geweldig. Als de dekking goed staat, komen de aanvallen vanzelf.

Makkelijk winnen of in de laatste minuut toeslaan?

Een makkelijke overwinning. Dat is voor het team leuker. Iedereen krijgt speeltijd en de sfeer is beter.

Jongenshandbal meer promoten of accepteren hoe het is?

Ik ben bang dat we het moeten accepteren. Het is niet populair en komt bijvoorbeeld bijna nooit op tv. En dan kun je als bond doen wat je wilt, maar blijft het een lastig verhaal en wordt het helaas steeds kleiner.

Robin Kaandorp

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen