Ondanks volle ziekenboeg vindt Andries Jonker dat Telstar van FC Eindhoven kan winnen

Andries Jonker.
© Foto Ron Pichel Fotografie
Velsen-Zuid

Telstar-trainer Andries Jonker moet ook tijdens de derde wedstrijd in zes dagen tijd tegen FC Eindhoven een hoop spelers missen.

Gyliano van Velzen, Frank Korpershoek, Yaël Liesdek, Siebe Vandermeulen, Gyliano van Velzen, Richelor Sprangers, Sven van Doorm en Kick Groot kampen met blessures. Tom Overtoom ontbreekt wegens medische redenen. Liesdek heeft de training weer hervat maar het zal nog een tijdje duren voordat hij hersteld is.

Jonker: ,,We hebben ook spelers die lang niet hebben gespeeld en wedstrijdritme missen. De vraag is dan hoe lang ze mee kunnen doen. Desondanks hebben we ook met deze groep spelers het gevoel dat we moeten kunnen winnen van FC Eindhoven in eigen huis.”

Tegenstander FC Eindhoven pakte uit de laatste acht wedstrijden slechts twee punten. Toch zegt Jonker de ploeg van trainer Ernie Brandts te bewonderen. ,,Die zitten in hetzelfde schuitje als ons. Samen met Helmond en Telstar zijn zij de verrassing van dit seizoen. Ze hebben ondanks de verkoop van Kaj de Rooij aan NAC een heel erg goede start gehad. Ook zij hebben een aantal erg goede spelers opgeduikeld maar hebben nu ook te maken met een flink aantal afwezige spelers. Net als wij blijven ze heel aardig spelen. Ik verwacht een ploeg die heel strijdvaardig zal zijn.”

Aan het einde van de winterstop versterkte Telstar zich met Robin Eindhoven, Farouq Limouri en Hossein Zamani. Robin Eindhoven maakte zijn debuut tegen NAC afgelopen dinsdag. Limouri bleef op de bank. Op Hossein Zamani is het nog even wachten. Jonker: ,,Eindhoven en Zamani hadden beide een halfjaar niet gespeeld. Zamani is iets jonger dan Eindhoven, die heeft nog iets langer nodig voordat hij in de eerste divisie minuten kan maken.”

Door de nederlagen tegen Go Ahead Eagles (1-0) en NAC (1-2) is het gat tussen Telstar en de plaatsen die recht geven op deelname aan de play-offs toegenomen. Nummer acht FC Volendam heeft vier punten meer en bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Jonker: ,,In deze fase geldt nog steeds dat als je drie keer wint, weer makkelijk kan aansluiten. De prijzen worden nog niet verdeeld.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen