Drie winnaars vertegenwoordigen West-Friesland in de provinciale voorrondes van de Nationale Voorleesstrijd

Rhoni Wild

Rhoni Wild

Van onze verslaggeefster
Andijk/Hoogkarspel/Wervershoof

De Nationale Voorleeswedstrijd heeft zijn eerste ronde gehad in West-Friesland. Er zijn drie winnaars uitgekomen.

Ieder jaar laat de Nationale Voorleeswedstrijd kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs op een speelse manier ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor lezen in het algemeen en voor kinder- en jeugdliteratuur in het bijzonder.

Dit jaar dreigden de lokale voorrondes in het water te vallen door alle coronamaatregelen, maar de Westfriese Bibliotheken richtten een online arena in. Niet alleen de jury volgde deze digitale voorleessessies, ook familie, vrienden en leerkrachten konden meekijken en - belangrijker - meeluisteren.

De West-Friese winnaars zijn Denzel Raven van De Schelp in Wervershoof, Jorinde Bosma van Het Kerspel in Hoogkarspel en Rhoni Wild van de Bangert in Andijk (foto). In maart en april verdedigen zij de West-Friese eer tijdens de provinciale voorrondes. Hoe die eruit zullen zien is nog onduidelijk, maar zeker is dat in mei twaalf provinciale kampioenen met een fragment uit hun favoriete boek strijden om de titel Nationaal Voorleeskampioen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen