Drugslab en kilo’s crystal meth ontdekt in Wervershoof en Enkhuizen bij grootschalig drugsonderzoek

Internetredactie
Wervershoof

In een landelijk synthetisch drugsonderzoek van de politie zijn ook in West-Friesland op verschillende plekken invallen en arrestaties verricht.

In Wervershoof vond de politie een keukenlab voor het produceren van crystal meth. In Enkhuizen vonden de agenten geen drugslab, maar wel enkele kilo’s crystal meth.

In een pand in Bovenkarspel zijn grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs. Daarnaast werden in een bedrijfspand in Broek op Langedijk ketels gevonden, die gebruikt worden voor de productie van de drugs.

Elders in het land werden grote hoeveelheden, vermoedelijk illegale, sigaretten gevonden. Naast de drugs en de sigaretten legde de politie ook beslag op zeven dure auto’s, een grote som contant geld en enkele dure horloges.

De invallen dinsdag zijn volgens het Openbaar Ministerie te linken aan een criminele drugsorganisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor een op 6 augustus 2020 aangetroffen ingegraven drugslab in Montfoort.

Het betrof een professioneel gebouwd, in werking zijnd, crystal meth lab. De politie pleegde deze invallen en arrestaties naar aanleiding van ontsleutelde EncroChat-berichten tussen verdachten in het onderzoek.

Zo worden ook meer arrestaties en invallen niet uitgesloten, het onderzoek loopt voort.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen