Brouwerij ’t Uurtje lanceert nieuw Zaans bier, Wildbock

Het nieuwe biertje van Brouwerij ’t Uurtje: Jongwijs Wildbock.© Foto aangeleverd

Ronald Massaut
Zaandam

Brouwerij ’t Uurtje lanceert een nieuw Zaans bier, Jongwijs Wildbock. Het zit in het speciale wildpakket dat café-lunchroom Jongwijs komende zaterdag bezorgt in Westzaan en omgeving. ,,Meer een lente- dan een winterbock’’, vindt maker Arthur Breuring.

’t Uurtje is een deeltijdbrouwerij gevestigd aan de Penningweg in Zaandam. Pas actief als brouwer sinds 2019 maakte Westzaner Arthur Breuring al verschillende bieren voor andere café’s.

Voor Jongwijs dat deze zomer de deuren opent wordt Breuring de huisbrouwer. Na een proefbier heeft hij een witbier en een pils gereed. Voor de Westzaanse wildproeverij, gemaakt door chef-kok Sylvester van Westrop, komt daar nu een speciaal biologisch wildbockbier bij.

Breuring noemt de proefervaring van wild gemaakt door Van Westrop en dit bier ’zeer geslaagd’. ,,De ingrediënten zijn afgestemd op de gerechten in het wildpakket. Het is een relatief licht bier met een alcoholpercentage van 5,5 procent. Vandaar dat het meer een lentebock- dan een winterbockbier is. Het is een fris bier met een vleugje winter. Dat komt mede door de de combinatie van speciale hop, Munich mout en cara mout.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.