Premium

Dik ingepakte schaatsers en ontklede plonzers genieten zij aan zij van een ijzig Gooimeer. ’Wat een heerlijke dag, hè’ [video]

Een heerlijke ijsdag op het Gooimeer bij Blaricum.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Blaricum

Terwijl het halve land zich verdringt om te kunnen schaatsen in het Plassengebied is het op een kwartier rijden afstand aan de Gooimeerkust relatief rustig. Wie op het Blaricumse strandje het ijs op stapt wacht een gladde spiegel en een zee van ruimte, waar schaatsers en ijszeilers in volkomen harmonie hun weg kiezen. ’Wat een heerlijke dag, hè’ klinkt het voortdurend.

Natuurlijk is de kwalificatie ’rustig’ alleen van toepassing als je het afzet tegen de gekte in Loosdrecht, Ankeveen en omgeving. De ijsvlakte voor het Blaricumse strandje trekt echt wel een groot publiek. Zaterdagmiddag rond kwart over twaalf slingert een lange rij auto’s bumper aan bumper door de nieuwbouwwijk de Blaricummermeent - waar nu voor het eerst ook geschaatst wordt op de nieuwe rivier, de Meentstroon - richting het strand. Maar ook in omgekeerde richting is het druk. Anders dan de zomerse badgasten gaan ijsliefhebbers maar een paar uurtjes schaatsen en dat betekent roulatie op de parkeerplaatsen, waardoor het weinig moeite kost een plekje te vinden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen